ГоловКРУ критикує Мінтрансзв'язку за непрозорість тарифоутворення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГоловКРУ критикує Мінтрансзв'язку за непрозорість тарифоутворення

Казна та Політика
215
Головне контрольно-ревізійне управління критикує Міністерство транспорту та зв'язку за непрозорість утворення тарифів.
Про це сказано в повідомленні ГоловКРУ, текст якого мають Українські Новини.
Висновки про непрозорість тарифоутворення були зроблені робочою групою в складі представників ГоловКРУ, Міністерства економіки, Державного комітету регуляторної політики й підприємництва, Фонду державного майна й Головного управління державної служби.
Робоча група створена за дорученням прем'єр-міністра Юлії Тимошенко від 18 червня, для перевірки роботи міністерства за 2008 рік та 1 квартал 2009 року.
На думку робочої групи, тарифна система з надання спеціалізованих послуг у морських портах не стимулює розвиток зовнішньоекономічної діяльності й транзиту, а регулювання тарифів здійснюється за застарілими базовими тарифами.
"Крім того, у Мінтрансзв'язку відсутній прозорий механізм коректування тарифів, зокрема методики заміни й формування тарифів на послуги транспорту й зв'язку", - сказано в повідомленні.
Також у повідомленні вказано, що за цей період не було жодного засідання Тарифної ради при Мінтрансзв'язку.
Крім того, ГоловКРУ вказало на випадки необґрунтованого втручання Мінтрансзв'язку у фінансово-господарську діяльність підлеглих підприємств із метою покриття за їхній рахунок витрат міністерства.
Також ГоловКРУ критикує Мінтрансзв'язку за відсутність контролю за державним майном підлеглих підприємств і земельним фондом.
Як повідомляло агентство, у травні Головне контрольно-ревізійне управління в Києві заявило про порушення комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)" на 3,65 млн. гривень в 2007-2008 роках.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас