США закривають програму "гроші за драндулети" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США закривають програму "гроші за драндулети"

Казна та Політика
1205
Програма американського уряду із субсидування придбання нових автомобілів замість старих, яка отримала назву "гроші за драндулети", стала жертвою власного успіху. У четвер уряд США оголосив, що програма буде закрита в понеділок ввечері, повідомляє газета Financial Times.
Рішення уряду відмовитися від стимулюючого заходу, який діяв в цілому лише місяць, пов'язано з побоюваннями, що компенсаційні виплати учасникам програми можуть перевищити $3 млрд., передбачені Конгресом США. За даними на четвер, Міністерство транспорту США зареєструвало 457 тис. заявок на участь у програмі, відповідно, загальна вартість субсидії перевищила $1,9 млрд.
За умовами програми, розпочатої 24 червня, уряд США надає покупцям нові, більш енергоефективні автомобілі компенсацію в розмірі від $3,5 до $4 тис. за трейдинг своїх старих автомобілів. Відпочатку бюджет програми становив $1 млрд., однак уже через кілька днів після її початку Конгрес США прийняв рішення збільшити його до $2 млрд.
На думку видання, ця урядова програма не тільки дала імпульс розвитку кризовому автомобілебудуванню Північної Америки, але й стала одним із найуспішних заходів фінансового стимулювання, початих адміністрацією Барака Обами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас