Прибуток уряду Швейцарії від продажу частки в UBS склав 1,13 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток уряду Швейцарії від продажу частки в UBS склав 1,13 млрд дол.

Казна та Політика
224
Швейцарія стала першою державою Європи, яка оголосила про те, що банк, який постраждав під час фінансової кризи і отримав держпідтримку, зміцнився настільки, що уряд зміг продати приналежні йому папери цього банку, пише газета The Wall Street Journal.
Прибуток уряду Швейцарії від продажу частки в найбільшому банку країни UBS AG склав 1,2 млрд швейцарських франків ($1,13 млрд), що становить 30% доходу на вкладений капітал у перерахуванні на річні темпи.
Швейцарія надала банку допомогу в розмірі 6 млрд франків ($5,6 млрд) в обмін на конвертовані ноти в розпал фінансової кризи в жовтні минулого року. Частка держави в банку склала при цьому 9,3%. У день надання держкредиту, 16 жовтня 2008 року, акції UBS коштували 19,90 швейцарських франків.
У четвер Швейцарія продала 332,2 млн акцій UBS по 16,50 франка, виручивши 5,48 млрд франків.
Крім того, UBS передасть державі 1,8 млрд франків, щоб компенсувати недоотримані процентні виплати за конвертованими облігаціями.
Разом чистий доход держави за 10 місяців інвестицій з урахуванням витрат на проведення угод склав 1,2 млрд франків.
"Ця стабілізаційна програма примітна тим, що поки вона є першою і єдиною, яка виразно продемонструвала, що профінансовані платниками податків вкладення в банки можуть приносити гарний прибуток", - заявив глава інвестбанку Credit Swiss Group AG у Швейцарії Марк Іллі. Credit Suisse консультував уряд Швейцарії під час продажу акцій UBS.
Акції UBS придбали інституціональні інвестори з Великобританії, Швейцарії, інших країн Європи і США.
UBS постраждав під час кризи чи не найбільше за всіх європейських банків, йому довелося списати проблемні активи на $50 млрд. Рішення уряду Швейцарії вийти з капіталу банку говорить про те, що основна мета досягнута - в UBS спостерігається стабілізація, підкреслив М.Іллі.
Раніше повідомлялося, що угода не вплине на фінансові результати банку за третій квартал, однак знизить його коефіцієнт достатності капіталу першого порядку (Tier 1) на 60 базисних пунктів. Цей показник виріс за підсумками другого кварталу до 13,2% з 10,5% на 31 березня 2009 року завдяки скороченню балансових активів на 261 млрд швейцарських франків і червневій допемісії акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас