Аналітики: Наступного року Україна може повернутись на міжнародні ринки капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Наступного року Україна може повернутись на міжнародні ринки капіталу

Казна та Політика
604
Наступного року Україна може повернутись на міжнародні ринки капіталу.
Про це мовиться в огляді, підготовленому аналітиками ING Bank Ukraine.
При цьому вони висловили упевненість, що залучення нових боргових зобов'язань за допомогою випуску єврооблігацій наступного року не є поганою ідеєю, зважаючи на своєчасне обслуговування і погашення суверенних зобов'язань в поточному році, а також співвідношення державного боргу до ВВП.
"Ми вважаємо, що поточна оцінка рівня ризику України інвесторами є помірно високою і не пояснюється фундаментальними чинниками, а також відносно невисокими коефіцієнтами заборгованості. Проте, ми вважаємо, що уряд піде на такі витрати для покриття дефіциту бюджету наступного року, оскільки поточна ціна українських боргових зобов'язань не перевищує 12%, при цьому інші джерела покриття дефіциту бюджету можуть бути достатньо обмеженими", - йдеться в огляді.
В той же час експерти прогнозують, що наступного року дефіцит державного бюджету досягне 3,5% від ВВП. "Таким чином, фінансування дефіциту бюджету в 2010 р. стане ще одним першочерговим завданням уряду. Проте, уряд не зможе фінансувати дефіцит бюджету таким же чином, як і в поточному році - шляхом активного залучення кредитів міжнародних фінансових організацій або крупних приватизаційних продажів.
Поточна програма співпраці з МВФ припускає, що основний обсяг фінансування Україна отримає в поточному році, тоді як в 2010 р. МВФ надасть лише 10% від кредиту стенд-бай (1,7 млрд. дол.). Ми також сумніваємося в отриманні значних надходжень від приватизації наступного року, оскільки уряд планує продати низку стратегічних підприємств в поточному році для покриття дефіциту бюджету 2009 р.", - вважають вони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас