ВВП 30 країн, які входять в ОЕСР, майже припинив падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП 30 країн, які входять в ОЕСР, майже припинив падати

Казна та Політика
336
Економіка 30 країн, які входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), стабілізувалася в II кварталі, говориться в повідомленні організації. Відповідно до попередніх підрахунків, загальний ВВП 30 держав у II кварталі знизився 0,002% проти різкого падіння на 2,1% у I кварталі.
При цьому ВВП сімох найбільших економік ОЕСР (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США) знизився на 0,1%. Зокрема, Японія показала найбільше зростання - 0,9% - після падіння на 3,1% і 3,5% у двох попередніх кварталах. Великобританія, навпаки, показала гірший результат - скорочення ВВП на 0,8% після зниження на 2,4% і 1,8% у попередні звітні періоди. Позитивні результати також зафіксовані у Франції та Німеччині (по 0,3% зростання ВВП). Економіка США у квітні-червні скоротилася на 0,3% проти зниження на 1,6% в I кварталі. Щодо II кварталу минулого року країни «сімки лідерів» демонструють зниження ВВП від 2,6% (Франція) до 6,5% (Японія).
ВВП 13-ти країн єврозони, які входять в ОЕСР, в II кварталі впав на 0,1% проти 2,5% у січні-березні. ВВП країн-членів організації, які входять у Євросоюз, знизився на 0,3% після падіння на 2,4% в I кварталі.
В ОЕСР входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Корея, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція, Швейцарія і Японія.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас