Влада США схвалила злиття Oracle з Sun Microsystems — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США схвалила злиття Oracle з Sun Microsystems

Фондовий ринок
494
Влада США схвалила плани злиття однієї з найбільших компаній в сфері програмного забезпечення - Oracle з іншою корпорацією - Sun Microsystems. Як говориться в матеріалах компанії Oracle, тепер немає ніяких перешкод для того, щоб оформлення угоди, яка оцінюється 7,4 млрд доларів, було завершено до кінця поточного місяця.
Інтерес до купівлі Sun Microsystems також проявляла корпорація IBM, однак сторони не досягли домовленості про суму угоди.
За заявою керівництва Oracle, після об'єднання з Sun компанія стане єдиним світовим виробником, здатним створювати цілісні інтегровані системи дискових додатків. Для кінцевого користувача це приведе до зниження вартості товарів при підвищенні їх якості, відзначається в повідомленні. При цьому будуть активно використовуватися два найбільш відомих програмних активи Sun - мова програмування Java і операційна система Solaris, які раніше активно використовувалися компанією Oracle.
Як повідомлялося раніше, Oracle доведеться звільнити з Sun Microsystems від 5 500 до 10 000 чоловік. На думку аналітиків компанії, тільки за допомогою скорочення штатів Oracle зможе досягти прибутку Sun у розмірі 1,5 млрд доларів 2010 року. З таким прогнозом Oracle виступила відразу після оголошення про купівлю Sun Microsystems.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас