Гривня падає під вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня падає під вибори

Валюта
14496
Долар продовжує тиснути на гривню. У четвер таблички, які вказують курс валют в обмінниках, зовсім не тішили українців. Буквально за день долар виріс у ціні на п'ять копійок до 8,45 грн./$. Падає гривня і на міжбанку.
НБУ не виходить на ринок з інтервенціями, щоб зміцнити курс гривні, - вона й падає далі. Офіційно в НБУ продовжують говорити, що долар зростає на паніці, а тому нема чого витрачати дарма резереви.
Неофіційно ж говорять, що всі політсили (у рядах яких є і експортери і спонсори виборчих кампаній) зацікавлені в тому, щоб перед виборами курс злетів, щоб дорожче продати в Україні валюту. Також валить курс гривні активна емісія грошової маси, яку проводить Нацбанк під різні програми уряду (рекапіталізація банків, добудування будинків та інше).
Експерти "Сьогодні" стверджують: гривня і далі буде слабшати. "Долар активно піднімають передвиборні заяви політиків, тому я змінюю свій прогноз: під кінець року офіційний курс НБУ буде вище 8 грн., а готівковий долар - 8,30-8,50 грн./$, тому що такі заяви породжують паніку і населення починає активно скуповувати валюту", - вважає заступник голови правління банку "Фінанси та кредит" Ігор Львов. (Днями він стверджував, що, виходячи з поточного стану української економіки, курс повинен бути 7,20 грн./$.)
Аналітик МЦПІ Олександр Жолудь вважає, що відсутність інтервенцій НБУ на міжбанку буде й далі здешевлювати гривню, тому вже восени ми будемо мати 9 грн./$, а до зими, цілком імовірно, і 10 грн./$.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас