Фондові індекси в Азії падають на побоюваннях погіршення корпоративних прибутків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси в Азії падають на побоюваннях погіршення корпоративних прибутків

Фондовий ринок
78
Азіатські фондові індекси знижуються в п'ятницю і завершують тиждень найбільш значним падінням за підсумками 5 сесій за останні 5 місяців, оскільки фінансова звітність Insurance Australia Group Ltd. і Billabong International Ltd. виявилася гіршою за прогноз, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific опустився з відкриття торгів на 1,3% - до 110,21 пункту. З початку тижня показник втратив 3,5%.
Японський індекс Nikkei 225 упав на 1,9%, австралійський S&P/ASX 200 - на 2,2%. Китайський Shanghai Composite додав 0,2%.
Найбільший австралійських страховик автомобілів і житла Insurance Australia втратив 6,1% ринкової капіталізації. Чистий прибуток компанії за 12 місяців, що завершилися 30 червня, знизився до 181 млн австралійських доларів ($149 млн), консенсус-прогноз аналітиків становив 229,7 млн австралійських доларів.
Провідний виробник одягу і устаткування для серфінгу в Австралії Billabong скоротив чистий прибуток за минулий фінансовий рік на 14% - до 152,8 млн австралійських доларів, очікувалося менш значне зниження - до 158,5 млн австралійських доларів. Акції Billabong подешевшали на 4,7%.
Курс цінних паперів третього за розмірами банку КНР Bank of China Ltd. упав на 2,4% на торгах у Гонконгу на повідомленнях про те, що влада Китаю планує посилити вимоги до банківського капіталу.
Ціна акцій Telstra Corp., найбільшої телефонної компанії Австралії, впала на 4,4%, оскільки державний інвестфонд, що був її найбільшим акціонером, скоротив вкладення на третину - до 10,9%.
Папери найбільшого за розмірами ринкової капіталізації і кількості абонентів оператора зв'язку у світі China Mobile втратили в ціні 3,7% через заяву фіндиректора компанії Сюе Таохая про те, що China Mobile не зможе підтримувати поточний рівень прибутковості.
Чистий прибуток China Mobile у квітні-червні знизився до 30,1 млрд юанів ($4,4 млрд) з 30,6 млрд юанів за аналогічний період 2008 року. Опитані агентством Bloomberg аналитики очікували, що чистий прибуток компанії складе 31,1 млрд юанів.
Ринкова вартість провідного автовиробника світу Toyota Motor Corp. знизилася на 2,9%, тому що влада США оголосили про завершення програми "cash for clunkers" ("готівка за автохлам").
Котирування паперів третьої за розмірами гірничовидобувної компанії світу Rio Tinto упали на 3%. Після закриття торгів в Австралії в четвер компанія оголосила про скорочення чистого прибутку за перше півріччя на 65% - до $2,5 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас