Німецькі в'язниці можуть перетворитися на будинки для людей похилого віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі в'язниці можуть перетворитися на будинки для людей похилого віку

Казна та Політика
387
Середня тривалість життя в Німеччині продовжує зростати. В 2007 році вона склала 76 років для чоловіків і 82 роки для жінок. Люди старіють, і наслідки цих демографічних змін не зупиняються і перед стінами німецьких в'язниць.
Число людей, які зустрічають захід життя в місцях позбавлення волі, буде найближчими роками зростати, пророкують експерти профспілки в'язниць. Вони відзначають, що необхідно вчасно зреагувати на подібну ситуацію. "Дідусь за ґратами - таке в майбутньому буде зустрічатися все частіше", - заявив Вінфрід Конрад зі Спілки працівників в'язниць (Bund der Straffvollzugsbediensteten Deutschlands) землі Рейнланд-Пфальц 20 серпня, на прес-конференції в Хомбургу. Про це повідомляє газета Rhein Zeitung.
Якщо в 1990 році в Німеччині 1,3 відсотка всіх ув'язнених досягли 60 років, то в 2008 році їхнє число досягло вже трьох відсотків, пояснив психолог в'язниці Кобленца Міхаель Бах. За прогнозами, до 2040 року цей показник підніметься до семи відсотків. "Таким чином, число літніх ув'язнених за останні 50 років збільшилося у вісім разів", - говорить він. З якими проблемами доведеться боротися в цьому зв'язку юстиції в майбутньому, поки можна тільки ворожити.
Люди похилого віку у в'язниці були завжди, говорить керівник в'язниці міста Діц Йорг-Уве Шефер. Проте багато питань їхнього утримання дотепер залишаються відкритими. Уже сьогодні зі старими не завжди просто, тому що відсутній спеціально навчений персонал, не вистачає приміщень. "Питання в тому, як ми можемо забезпечити цій категорії людей життя, що не принижує людського достоїнства?", - ставить питання Шефер.
Так, наприклад, у судовій практиці вкрай рідкісні випадки дострокового звільнення людей похилого віку, і воно найчастіше не завжди є оптимальним рішенням. Нерідко ув’язнені, що довго перебували за гратами, і не хочуть назад на волю. У них або більше немає родини, або просто в'язниця стала їхнім будинком. "Наскільки можлива ресоціалізація 80-річної людини?", - запитує Шефер.
Процедура відбування покарання для старих повинна бути в кожному разі реформована. Можливі спортивні заходи для літніх або групи спільного проживання. Насамперед, однак, необхідно поліпшити якість освіти тюремного персоналу - наприклад, щоб уміти розпізнавати випадки старечого склерозу. Крім того, зросте психологічне навантаження на співробітників. "Напевно, важче закривати двері камери за старим, самотнім, нужденним в догляді ув'язненим, ніж за молодим злочинцем", - говорить Вінфрід Конрад.
Крім цього, необхідно переглянути багато речей у плані будівництва - туалети повинні бути обладнані спеціально для інвалідів і старих людей, так само як і вся обстановка в камері. "Можливо, що нам доведеться розширити двері камер виходу, щоб у них проходили інвалідні візочки", -відзначає Конрад.
Профспілка не вважає, що для вирішення всіх цих питань небхідно більше персоналу. Насамперед необхідно проаналізувати поточні тенденції перш ніж вони перетворяться на проблему.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас