Ющенко вимагає від Тимошенко терміново оформити в ЄС газовий кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вимагає від Тимошенко терміново оформити в ЄС газовий кредит

Енергетика
518
Президент Віктор Ющенко вимагає від прем'єр-міністра Юлії Тимошенко невідкладно забезпечити офіційні переговори з Європейською комісією і міжнародними фінансовими установами з надання Україні кредиту на оплату накачування газу в підземні сховища. Про це говориться в повідомленні головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента.
"Президент вимагає від керівництва уряду невідкладно забезпечити офіційні переговори з міжнародними фінансовими установами щодо кредитуваннґ газу і припинити діалог з втягуваннґ України в сумнівні офшорні схеми", - передає служба слова представника президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського.
За його словами, Ющенко стурбований тим, що Кабінет Міністрів бариться з переговорами щодо залучення цих кредитних ресурсів. "На жаль, уряд бариться з переговорами щодо згаданих кредитів. До сьогоднішнього дня уряд не забезпечив у встановленому порядку підготовки угод з міжнародними фінансовими установами", - підкреслив Соколовський.
Він також повідомив, що Ющенко вимагає від Генеральної прокуратури і Служби безпеки України невідкладно вжити заходів з метою захисту українських національних інтересів у газовій сфері.
Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції та розвитку готовий розглянути надання Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" кредит до 300 мільйонів доларів для негайного поповнення обігових коштів і до 450 мільйонів доларів у 2010 р. для реформування газового сектора України.
Кабмін і "Нафтогаз" 24 липня провели в Києві із представниками Єврокомісії (ЄК) чергові консультації із залучення кредитних коштів для накачування газу в підземні сховища, після яких ЄК відзначила, що сторони близькі до остаточних домовленостей.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас