Глава британського Мінфіну хоче обмежити зарплати банкірів на міжнародному рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава британського Мінфіну хоче обмежити зарплати банкірів на міжнародному рівні

Казна та Політика
221
Міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг у четвер виступив із заявою про те, що питання про бонуси банкірів має вирішуватися на міжнародному рівні й буде обговорюватися на зустрічі фінансових міністрів країн G20 у вересні, повідомляє Reuters.
"Банки мусять відповідально ставитися до заробітної плати і бонусів своїх співробітників, і одна з речей, які мене турбують, це те, що при спробі втрутитися з боку уряду банки говорять: "Якщо робити щось тут, то американці, швейцарці або французи приймуть аналогічні кроки щодо наших людей".
"Тому, я впевнений, тут необхідний міжнародний підхід до вирішення цієї проблеми. Цим ми і займемося на зустрічі G20", - відзначив Дарлінг. Фінансові міністри країн G20 проведуть чергову зустріч у Лондоні 4-5 вересня.
Британський фінансовий регулятор Financial Services Authority (FSA) минулого тижня опублікував "бонусний кодекс". Одним із ключових положень стала пропозиція FSA банкірам на час відкласти виплату двох третин загального обсягу бонусів і відмовитися від виплати відстрочених бонусів у всіх підрозділах компанії, навіть прибуткових, якщо вся компанія покаже збиток у майбутньому. FSA пропонувало застосувати ці правила не тільки до британських банків, але й до британських юридичних осіб, що працюють у складі міжнародних фінансових корпорацій.
Цього тижня міністр фінансів Франції Крістін Лагард також заявила про бажання обмежити бонуси банкірам спільними зусиллями всіх урядів провідних країн. "Велика вісімка" повинна посилити регулювання компенсацій банківським топ-менеджерам, заявила Лагард в інтерв'ю радіостанції France Inter. Міністр упевнена у тому, що ця тема повинна стати однією з центральних на вересневому саміті G20. За її словами, необхідні міжнародні зусилля, щоб вирішити цю проблему і, таким чином, запобігти повторенню теперішньої кризи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас