Швейцарія в липні збільшила експорт, це ще один сигнал виходу світової економіки з рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія в липні збільшила експорт, це ще один сигнал виходу світової економіки з рецесії

Казна та Політика
429
Швейцарський експорт виріс у липні, повідомило агентство Bloomberg. Як і у випадку з даними з єврозони і США, це може означати, що найгірша фаза світової кризи залишилася позаду.
Поставки за кордон з поправкою на сезонні коливання та інфляцію виросли на 4,1% порівняно з червнем, коли експорт скоротився на 1,4%, наводить Bloomberg дані Федерального митного управління Швейцарії. Імпорт упав на 1,7%. Позитивне сальдо торговельного балансу збільшилося на 2,35 млрд швейцарських франків ($2,2 млрд).
Економіка країн єврозони, основних покупців швейцарських продуктів, майже не скоротилася в другому кварталі, а Німеччина і Франція продемонстрували несподіване зростання ВВП.
Nestle SA, найбільший світовий виробник і постачальник продуктів харчування, оголосив, що очікується прискорення темпів органічного зростання продажів у другому півріччі 2009 року.
"Швейцарія, здається, одержала поштовх від світової економіки", - відзначив економіст цюрихського Bank Sarasin Алессандро Беє. "Схоже, що ситуація стабілізувалася в нижній точці", - додав він.
Економіка Швейцарії скорочувалася найбільш швидкими за 17 років темпами в січні-березні. Експорт у першому кварталі зменшився на 5,4%. Експорт становить близько половини ВВП Швейцарії. За прогнозами центрального банку країни, економіка втратить цього року 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас