Адміністрація США перегляне оцінку дефіциту бюджету вбік зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація США перегляне оцінку дефіциту бюджету вбік зниження

Казна та Політика
255
Адміністрація США наступного вівторка опублікує переглянутий убік зниження прогноз дефіциту бюджету на поточний фінансовий рік, що завершується 30 вересня, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на представника уряду, який побажав залишитися неназваним.
Оцінка дефіциту бюджету США буде приблизно на $262 млрд нижче, ніж травневий прогноз ($1,84 трлн) і складе $1,58 трлн.
Зміни відображають поліпшення ситуації у фінансовій галузі з початку року, які дозволили ряду фінкомпаній, що одержали держкредити, повернути гроші державі. Завдяки поверненню коштів адміністрація Обами зможе скоротити дефіцит бюджету на $250 млрд, відзначило джерело WSJ.
Також позитивний вплив на бюджет зробить прогноз витрат, що покращився, пов'язаних з банкрутствами банків, - крах цього фінансового року зазнали менше банків, ніж очікував уряд.
Проте дефіцит федерального бюджету Сполучених Штатів у процентному вираженні до ВВП (11,2%) буде найбільшим із часів закінчення Другої світової війни. Видаткова частина держбюджету становить $3,653 трлн, дохідна - $2,074 трлн.
Поки невідомо, чи буде переглянутий прогноз бюджетного дефіциту на 2010 фінансовий рік. У травні Білий дім оцінював цей показник $1,26 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас