Азіатські акції дорожчають у четвер на тлі підвищення цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські акції дорожчають у четвер на тлі підвищення цін на нафту

Фондовий ринок
85
Азіатські акції дорожчають у четвер на тлі підвищення цін на нафту і позитивних фінансових результатів австралійського страховика QBE Insurance Group Ltd. за I півріччя. Лідерами зростання є папери енергетичних і фінансових компаній, повідомило агентство Bloomberg
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав 0,6% з відкриття торгів - до 110,99 пункту.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 0,7%, австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 0,4%, південнокорейський Kospi - на 0,7%. Китайський Shanghai Composite виріс на 2,1% з початку сесії в четвер.
Вересневі ф'ючерси на нафту сорту WTI подорожчали в середу на торгах у Нью-Йорку на 4,7% - до $72,42 за барель. Скорочення комерційних запасів палива минулого тижня було найшвидшим із травня 2008 року і склало 8,4 млн барелів, за даними міністерства енергетики США.
"Ринки акцій намагаються відобразити істотне відновлення. В окремих секторах економіки, мабуть, спостерігається стабілізація, однак такої кризи не бачили вже багато десятиліть, і будь-яке відновлення уразливе", - вважає один з менеджерів Investors Mutual Ltd. у Сіднеї Джейсон Те.
Котирування цінних паперів QBE Insurance підскочили на 6,9%. Чистий прибуток найбільшого австралійського страховика майна від нещасних випадків виріс на 19% у першому півріччі - до 1,02 млрд австралійських доларів ($846 млн).
Вартість акцій австралійської Brambles, найбільшого світового постачальника паллет, збільшилася на 5,8%. Чистий прибуток компанії за минулий фінансовий рік, що завершився в червні, скоротився на 30% - до $452,6 млн, однак перевищив очікування аналітиків ($419,2 млн).
Четвертий за розмірами банк Китаю Bank of Communications додав 1,3% вартості акцій з відкриття торгів у Гонконгу. Чистий прибуток банку у квітні-червні майже не змінився порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 7,62 млрд юанів ($1,1 млрд). Економісти прогнозували показник на рівні 7,24 млрд юанів.
Ціна паперів австралійської нафтогазової компанії Woodside Petroleum підвищилася на 5,3%.
Результати третини з 515 компаній списку MSCI Asia Pacific, що вже опублікували звітність за другий квартал і перше півріччя, перевищили очікування аналітиків, дані про прибуток 18% таких корпорацій виявилися гіршими за прогноз.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас