Індекси в США виросли в середу слідом за нафтою, ф'ючерси дорожчають у четвер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США виросли в середу слідом за нафтою, ф'ючерси дорожчають у четвер

Фондовий ринок
82
Фондові індекси США зросли в середу другу сесію поспіль завдяки підвищенню цін на нафту, що допомогло ринку відволіктися від обвалу на китайському ринку акцій, повідомило агентство Bloomberg.
Акції фармацевтичних компаній подорожчали слідом за Merck & Co. після того, як федеральний суд підтвердив її патент і ухвалив, що Teva Pharmaceutical Industries Ltd. не може копіювати препарат Merck для лікування астми Singulair.
Ф'ючерси на фондові індекси в четвер дорожчають: вересневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:50 додав 0,53%, на Dow Jones Industrial Average - 0,45%.
Вартість нафти в середу підскочила до максимуму двох місяців на заяві міністерства енергетики США про те, що скорочення комерційних запасів палива минулого тижня було найбільш значним більш ніж за рік. Запаси нафти знизилися за тиждень, що завершився 14 серпня, на 8,4 млн барелів.
Вересневі ф'ючерси на нафту сорту WTI подорожчали в середу на торгах у Нью-Йорку на 4,7% - до $72,42 за барель. З початку року вартість нафти збільшилася на 62%.
"Економіка почуває себе небагато краще, ніж вважалося, - заявив президент Shaker Investments Inc. Едвард Хеммельгарн. - Можливо, ми використовуємо трохи більше нафти. Люди сприймають це як позитивний індикатор зростання економіки".
Торги в США відкрилися падінням через те, що Shanghai Composite втратив за підсумками торгів у середу 4,3%. Падіння з найвищого рівня за 14 місяців, зафіксованого 4 серпня, становить 19,8%, під час торгів воно доходило до 20,2%, що дозволило експертам оголосити про перехід Китаю до "ведмежого" ринку.
Однак американські індекси відіграли зниження в тому числі й завдяки очікуванням, що уряд США оголосить про ще одну програму стимулювання економіки надодачу до вже реалізованого плану президента Барака Обами обсягом $787 млрд. Разом з тим представник Білого дому Роберт Гіббс відзначив, що поки адміністрація США не планує економічних заяв.
Лідерами зростання серед енергетичних компаній стали Occidental Petroleum Corp. (2,9%) і Murphy Oil Corp. (3,1%). Усього енергетичний підіндекс S&P 500 додав у середу 1,9%.
Акції Merck подорожчали на 2,5%. Котирування паперів Pfizer Inc. підвищилися на 2,4%.
Курс цінних паперів Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. піднявся на 2,7%, тому що золото подорожчало через падіння курсу долара. Грудневі ф'ючерси на цей дорогоцінний метал додали $5,6 (0,6%) - до $944,8 за унцію.
Другий за розмірами світовий оператор морських круїзів Royal Caribbean Cruises Ltd. збільшив капіталізацію на 6,4%, тому що Sanford C. Bernstein & Co. поліпшила оцінку його акцій з "нижче ринку" до "вище ринку".
Фінансові результати 473 американських компаній, що опублікували звітність після 17 червня, перевищили очікування аналітиків у середньому на 9,9%. Чистий прибуток компаній у середньому скоротився на 29%, падіння прибутків триває 8-й квартал поспіль.
Обсяг угод на всіх фондових біржах США в середу склав близько 7,9 млрд акцій, що на 16% нижче середньоденного значення за останні 3 місяці.
Індекс Dow Jones Industrial Average підвищився в середу на 61,22 пункту (0,66%) - до 9279,16 пункту.
Standard & Poor's 500 виріс на 6,79 пункту (0,69%), склавши 996,46 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 13,32 пункту (0,68%) - до 1969,24 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас