Долар очікує падіння стосовно валют країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар очікує падіння стосовно валют країн, що розвиваються

Валюта
8265
Pacific Investment Management Co., що управляє найбільшим у світі фондом облігацій, заявила сьогодні про швидке ослаблення американського долара на тлі масивного накачування грошей в економіку США, що вживається владою, повідомляє Bloomberg.
Долар поступово втрачає свої позиції світової резервної валюти, його падіння буде найбільш помітним стосовно валют країн, що розвиваються. З такою заявою виступив у середу Керті Мьюборн, один з керуючих Pimco.
"Інвесторам уже зараз варто подумати, чи є сенс користуватися періодами зміцнення долара для диверсифікованості валютних ризиків, - заявив Мьюборн. - Величезні суми доларової ліквідності, кинуті на боротьбу із кризою, знизили попит на цю валюту".
"Поки ми ще не дійшли до того моменту, коли з'явиться нова світова валюта, але втрата доларом статусу резервної валюти очевидна навіть під час відсутності єдиної життєздатної альтернативи", - стверджує аналітик, особливо вказуючи на те, що інвесторам варто вийти з американської валюти до того, як це почнуть робити центральні банки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас