"Газпром" одержить контрольний пакет турецької Bosphorus Gas — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" одержить контрольний пакет турецької Bosphorus Gas

Енергетика
335
Газпром" одержить контрольний пакет акцій турецької газорозподільної компанії Bosphorus Gas Corporation A.S., що займається продажем газу кінцевим споживачам країни, повідомляє російська преса.
"Донька" "Газпрому" Gazprom Germania ZMB, в II півріччі збільшить свою частку в Bosphorus Gaz з 40 до 51%, а в перспективі наростить частку до 71%.
Bosphorus Gaz Corporation була зареєстрована в Стамбулі відразу після запуску 2003 р. газопроводу "Блакитний потік" між Росією і Туреччиною. 2004 р. "донька" російського концерну ввійшла до складу акціонерів компанії. Зараз Bosphorus Gaz займає 3% на газовому ринку Туреччини.
2005 р. Bosphorus Gaz одержала право щорічно продавати 750 млн. кубометрів газу на рік кінцевим споживачам Туреччини до 2021 року.
Останнім часом "Газпром" активно розвиває відносини з Туреччиною, яка є учасницею проекту будівництва газопроводу Nabucco з Азії в Європу в обхід Росії. 6 серпня прем'єр-міністри Росії і Туреччини підписали протокол про співробітництво в газовій сфері, що передбачає попередню згоду турецької сторони на будівництво газопроводу "Південний потік" (South Stream) у своїх територіальних водах, а не у водах України, як це планувалося раніше. Також Анкара і Москва вирішили повернутися до створення другої черги газопроводу "Блакитний потік" з Росії в Туреччину.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас