АМКУ порушив справу за фактом безпідставного підвищення цін на цукор з боку оптових операторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу за фактом безпідставного підвищення цін на цукор з боку оптових операторів

Казна та Політика
231
АМКУ порушив справу за фактом порушення конкурентного законодавства у вигляді завищених цін на цукор проти оптових операторів ринку цукру.
Про це на брифінгу повідомив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"АМКУ підбив перші підсумки дослідження ситуації, яка склалася на ринку цукру. І ми прийняли рішення порушити справу за фактом безпідставного підвищення цін на цукор. Поставлена задача перед територіальними організаціями АМКУ в одноденний термін направити вимоги до всіх найбільших учасників ринку цукру, щоб вони знизили ціни до економічно обґрунтованого рівня негайно, але не пізніше 26 серпня 2009 р.
У разі виконання таких вимог АМКУ справу відносно цих суб'єктів ринку … буде закрито. Якщо суб'єкти господарювання не виконають ці вимоги щодо зниження цін, то до них будуть застосовані жорсткі санкції", - сказав він.
Мельниченко пояснив, що ці суб'єкти ринку можуть бути оштрафовані на суму, яка складає до 10% річного обігу компаній. При цьому він не назвав конкретних суб'єктів ринку, зазначивши, що під час розслідування АМКУ вони публічно не називаються.
Також Мельниченко додав, що за даними Міністерства економіки станом на 1 серпня поточного року залишки цукру складають 746 тис. т при потребі поточного маркетингового року 150-160 тис. т. З них, за інформацією Держкомстату, на підприємствах-виробниках зберігаються близько 70,1 тис. т, а на сільськогосподарських підприємствах є близько 81,1 тис. т. "Тому підстав для дефіциту цукру в державі на даний час немає", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас