Журналісти з'ясували, як керівники Сбербанку збиралися викрасти мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Журналісти з'ясували, як керівники Сбербанку збиралися викрасти мільйони

Кримінал
5226
Справу про розкрадання астрономічної суми було порушено вчора проти керівників Строминського відділення Сбербанку міста Москви. Мова йде про незаконне виділення кредитів. Суму викраденого МВС оцінює $109 млн і €52 млн.
При цьому слідчі не відкидають, що до злочину могли бути причетні й керівники відділення. У самому Сбербанку вчора підтвердили факт розкрадання, підкресливши при цьому, що воно було виявлено службою безпеки самого банку.
Прізвища фігурантів справи поки не розголошуються, та все ж деякі подробиці одного з епізодів справи розповіли газеті "Коммерсантъ" у головному управлінні МВС РФ по Центральному федеральному округу. За словами слідчих, у березні цього року був затриманий 42-річний директор ярославської фірми "Віст сервіс" Олександр Качуков. А 12 серпня затримали його передбачуваного спільника - 56-річного громадянина України Геннадія Драпкіна.
За даними правоохоронних органів, обидва причетні до розкрадання в Строминськом відділенні Сбербанку 300 млн руб. Як вважає слідство, на початку 2007 року громадяни Драпкін і Качуков виготовили цілий пакет фальшивих документів (бухгалтерську звітність компанії "Віст сервіс", договори з контрагентами про купівлю металообробного встаткування, а також документи, що підтверджують наявність у позичальника майна, придатного для оформлення його в заставу), які й представили в Строминське відділення Сбербанку. Там, за даними слідства, документи прийняли і після узгодження умов кредитного договору в кілька траншів - із травня 2007 року по листопад 2008 року - видали "Віст сервісу" кредит у розмірі 300 млн руб.
Ці гроші, за даними слідства, спільники відразу ж перевели на рахунки підставних фірм і зняли готівку. Слідчі з'ясували, що викрадені гроші були вкладені в якийсь бізнес. Зараз встановлюється, куди саме пішли ці кошти.
В Сбербанку РФ учора підтвердили факт розкрадання кредитних коштів, однак підкреслили, що виявили його власними силами. В Сбербанку уточнили, що заява в правоохоронні органи була направлена на початку цього року, після чого і було порушено кримінальну справу. Відзначимо, що в зазначений у повідомленні банку період Строминське відділення очолював Сергій Чистяков. В Сбербанку також відзначили, що в рамках розслідування "слідством вивчається причетність колишніх співробітників Строминського відділення Сбербанку до здійснення злочину".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас