Мінпаливенерго України вважає завищеними ціни на ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго України вважає завищеними ціни на ринку нафтопродуктів

Енергетика
487
Ціни на українському ринку нафтопродуктів, що сформувалися на даний час, є завищеними, вважає міністр палива і енергетики Юрій Продан.
"Я вважаю ціни дещо завищеними, оскільки є певний спекулятивний попит, пов'язаний з очікуваним зниженням гривні", - сказав він журналістам у Києві в середу.
Міністр сподівається, що перевірки ринку нафтопродуктів з боку Антимонопольного комітету України, Державної податкової адміністрації в Держінспекції з контролю за цінами, які відбуваються в даний момент, дозволять стабілізувати ситуацію на ринку.
Як повідомлялося, із середини липня в Україні в роздрібній мережі відбувається постійне подорожчання фактично всіх основних марок бензинів і дизельного палива, при цьому темпи подорожчання прискорилися в серпні.
Згідно з даними Мінекономіки, з кінця липня по 18 серпня нафтопродукти в Україні подорожчали в роздрібній мережі на 13-16%, зокрема бензин А-95 - з 6,62 грн/літр до 7,51 грн/літр, дизельне паливо - з 5,32 грн/літр до 6,16 грн/літр.
Усього з початку року бензини в Україні подорожчали на 54-55%, а дизельне паливо - на 15,4%. Менші темпи зростання цін на дизпаливо пов'язані з тим, що акциз на нього буде підвищений восени після завершення польових робіт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас