Мінфін дозволив місцевій владі залучати без узгодження з ним позики на суму до 25% від обсягу середніх щорічних надходжень у їх бюджети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін дозволив місцевій владі залучати без узгодження з ним позики на суму до 25% від обсягу середніх щорічних надходжень у їх бюджети

Кредит&Депозит
183
Міністерство фінансів дозволило місцевій владі залучати без узгодження з Мінфіном позики на суму до 25% від обсягу середніх щорічних надходжень у їх бюджети за останні 3 роки.
Про це сказано в постанові Кабміну №865 від 17 серпня.
При цьому загальна сума боргу місцевого бюджету на дату залучення позики не повинна перевищувати 75% середньої щорічної суми надходжень у місцевий бюджет за останні 3 роки.
Обсяг витрат на обслуговування боргу місцевого бюджету за зобов'язаннями минулих років не повинен перевищувати 5% від загальної суми витрат місцевого бюджету на рік.
У разі відповідності зазначеним вимогам проект рішення місцевого органа влади про залучення запозичення направляється Міністерству фінансів і в разі, якщо Мінфін протягом 30 робочих днів після одержання такого проекту рішення не направив письмового заперечення, проект рішення вважається відповідним вимогам бюджетного законодавства.
Кабмін також дозволив місцевій владі не одержувати кредитні рейтинги у випадках, коли місцеві влади планують залучати позики від фінустанов.
Уряд, крім того, урегулював умови, при яких Мінфін може відмовляти місцевим органам влади в залученні позик.
Серед таких умов - випадки, коли витрати на обслуговування місцевого боргу перевищують 10% від обсягу витрат загального фонду місцевого бюджету за попередній рік, а також коли сума платежів з погашення місцевого боргу в окремо взятий рік перевищує середньорічну суму надходжень у місцевий бюджет за три останні роки.
Як повідомляло агентство, раніше місцева влада зобов'язана була узгоджувати з Мінфіном залучення позик на будь-яку суму, незалежно від обсягу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас