Тігіпко за інтервенції з Держрезерву для стабілізації цін на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко за інтервенції з Держрезерву для стабілізації цін на нафтопродукти

Енергетика
401
Колишній радник прем'єр-міністра, екс-голова Національного банку Сергій Тігіпко виступає за інтервенції з Державного комітету з матеріального резерву для стабілізації цін на нафтопродукти.
Про це сказано в повідомленні його прес-служби.
Тігіпко висловив стурбованість подорожчанням бензину за останній період.
На його думку, особливої уваги вимагає ситуація, що склалася із забезпеченням паливом агропромислового комплексу.
Тігіпко зауважив, що вартість дизельного палива й низькооктанового бензину, основними споживачами яких є АПК, стабільно росте.
Він вважає, що для того, щоб зменшити собівартість урожаю цього року необхідно провести паливні інтервенції з Держрезерву.
Тігіпко підкреслив, що згладжування сезонних цінових коливань є однією з основних функцій Держрезерву.
Також він вважає, що держава повинна активно брати участь на ринку сільгосппродукції й закуповувати зерно за ціною не нижчою від середньої собівартості, що склалася в регіонах.
Як повідомляло агентство, 18 серпня роздрібні ціни на нафтопродукти підвищилися на 0,3-0,4% до 6,2-7,5 гривні/літр, великооптові ціни на бензин А-76/80 й А-95 знизилися на 0,17-0,33% до 8 663-9 032 гривень за тонну, великооптові ціни на А-92 підвищилися на 0,02% до 8 940 гривень за тонну в порівнянні з 17 серпня.
Депутат Верховної Ради від Партії регіонів Юрій Бойко вважає, що ціни на світлі нафтопродукти в Україні є спекулятивними.
Раніше Секретаріат експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості призупинив обчислення розрахункових цін на світлі нафтопродукти.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас