Зниження промвиробництва в Україні становитиме 19% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження промвиробництва в Україні становитиме 19%

Казна та Політика
446
Зниження промислового виробництва в Україні складе 19% у 2009 році.
Такий прогноз озвучив у коментарі УНІАН економіст компанії Astrum Investment Management Олексій Блінов.
За його словами, "сукупний показник за липень ц.р. виявився дещо гіршим, ніж очікувалося". Скорочення обсягів виробництва в харчовій промисловості на 3,3% перевершило очікування, повідомив економіст. Він пов`язуємо це, головним чином, з різким скороченням виробництва лікеро-горілчаної продукції.
Зокрема, зазначив економіст, виробництво горілки скоротилося "на вражаючі 73%". На його думку, цей локальний провал зумовлений новими ставками акцизу, які набули чинності з 1 липня. "Виробники мають відновити виробництво алкогольної продукції в найближчі кілька місяців - вони вже частково компенсували спад липня завчасною активізацією виробництва в червні - тому липневе відхилення не повинне істотно вплинути на показник 2009 року", - прогнозує Блінов.
Як підкреслив економіст, динаміка решти компонентів загального обсягу виробництва в липні відповідає його очікуванням. Металургія була головним локомотивом промислового виробництва, продемонструвавши зростання на 15,3%, відповідно до попередніх оцінок, зазначив він.
Як повідомляв УНІАН, за даними Державного комітету статистики України, в липні 2009 року проти червня місяця зафіксовано зростання промислового виробництва на рівні 4,9%. Разом з тим, порівняно з липнем 2008 року, падіння промпроизводства склало 26,7%, а в цілому в січні-липні 2009 року, порівняно з аналогічним періодом 2008 року, спад склав 30,4%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас