Moody's: Зростає прострочена заборгованість за сек’юритизованими у РФ і СНД іпотечними кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Зростає прострочена заборгованість за сек’юритизованими у РФ і СНД іпотечними кредитами

Кредит&Депозит
381
Обсяг протермінованої заборгованості за іпотечними кредитами, сек’юритизованими у Росії та СНД, збільшився за останні два квартали, говориться в огляді міжнародного рейтингового агентства Moody's.
Це, на думку експертів, говорить про складні економічні умови, з якими стикаються боржники.
"Російська економіка перебуває в стані найбільшого спаду з часів кризи 1998 року, - відзначає економіст Moody's Нітеш Шах. - Ослаблення рубля призвело до збільшення заборгованості багатьох клієнтів за доларовими кредитами, і це супроводжується зниженням цін на нерухомість, а також підвищеним ризиком безробіття".
"Наші ключові індикатори показують збільшення обсягу простроченої заборгованості за всіма угодами сек’юритизації іпотечних кредитів у першій половині 2009 року, - зазначив експерт Moody's Марія Дівід. - Проте ми відзначаємо, що для 9 з 15 угод обсяг боргів, протермінованих більш ніж на 60 днів, становить менше 2%. Більше того, нестача чітких визначень і єдиних звітів про просточення і дефолти за кредитами призводить до помітних розбіжносте по цих показниках за різними угодами".
У цей час Moody's відслідковує 15 угод сек’юритизації іпотечних кредитів і 5 угод сек’юритизації автокредитів у РФ і СНД.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас