Мінрегіонбуд 19 серпня подасть на затвердження уряду список з 37 недобудов на 389 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіонбуд 19 серпня подасть на затвердження уряду список з 37 недобудов на 389 млн грн.

Нерухомість
357
Міністерство регіонального розвитку і будівництва України винесе на розгляд Кабінету Міністрів у середу, 19 серпня, перелік з 1426 квартир в 37 недобудованих житлових об'єктах у регіонах країни на загальну суму 389 млн грн. для подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник глави Мінрегіонбуду Дмитро Ісаєнко.
"На сьогодні на затвердження підготовлений список з 37 об'єктів на 389 млн грн. Це 1426 квартир", - сказав він.
За словами заступника міністра, у цьому списку, зокрема, є об'єкти у Вінниці, Сумах, Чернігові, Одесі, Севастополі, Рівному, Кременчуці, Львівській і Київській областях. "По Вінниці це 250 квартир у центрі міста за ціною 4,2 тис. грн. за 1 кв. м, по Севастополю - 50 квартир по 4,2 тис. грн за 1 кв. м. Є об'єкт у Рівному у центрі міста, три будинки в Кременчуці", - сказав він.
При цьому він додав, що на сьогоднішній день не відібрано жодного об'єкта в Києві, Черкасах і Черкаській області.
Ісаєнко також відзначив, що в цей перелік увійшли як об'єкти, раніше затверджені комісією, так і об'єкти за заявочним принципом.
Як повідомлялося, раніше уряд затвердив два списки недобудованих житлових об'єктів у регіонах України з метою викупу в них квартир за рахунок коштів Державної іпотечної установи (ДІУ) і подальшої їх передачі пільговим категоріям черговиків.
Зокрема, затверджений список з 49 недобудованих житлових об'єктів на 1661 квартиру загальною площею 113 тис. кв. м на загальну суму 448,59 млн грн. Крім того, затверджений список з 17-ти недобудованих об'єктів житлового будівництва на 632 квартири у 17 компаній загальною вартістю 147,085 млн грн.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 12 серпня заявила, що обсяг фінансування програми складе 2 млрд грн. і ці кошти будуть вкладені в будівельну галузь протягом місяця. Вартість викупу житла залежно від регіону складе від 2,5 до 4,2 тис. грн за 1 кв. м.
При цьому квартири викуповуються ДІУ тільки за умови існуючої внутрішньої обробки, а за кожним будинком, що добудовується, буде закріплено інспектора архітектурно-будівельного контролю і складено графік виконання робіт.
Крім того, раніше ДІУ передало МВС 75 квартир у житловому будинку по вул. Білогородській, 19-а в Боярці (Київська обл.) для забезпечення житлом осіб рядового і командного складу, які вимагають поліпшення житлових умов і стоять в черзі на отримання житла. Загальна площа квартир, переданих МВС, становить 5,773 тис. кв. м при загальній вартості квартир 39,834 млн грн (близько 6,9 тис. грн/кв. м). Однак, перший заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута повідомляв, що викуп житла в Боярці не має стосунку до програми викупу житла в недобудованих об'єктах з метою їх подальшої передачі пільговим категоріям черговиків.
За даними Національного банку України, у чергах на отримання квартир стоять 1,25 млн українських родин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас