Ющенко: Об'єктивних підстав для падіння курсу гривні немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Об'єктивних підстав для падіння курсу гривні немає

Казна та Політика
1504
Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з головою Національного банку Володимиром Стельмахом.
Ющенко висловив тверду переконаність в тому, що об'єктивних підстав для падіння курсу національної валюти немає, повідомляє прес-служба глави держави.
Президент також висловив стурбованість тим, що НБУ є єдиним покупцем облігацій внутрішньої державної позики, на що витратив 36 млрд грн.
Ющенко запропонував спільно виробити тактичні кроки Національного банку щодо фінансування місцевого і державного бюджетів, а також обговорити низку заходів для відновлення довіри населення до гривні.
Президент також висловив незадоволеність політикою рефінансування банківської системи, яку проводить Національний банк. "Ми повинні проводити чітку політику: банк, який не працює на національний інтерес, не є партнером центрального банку", - переконаний Ющенко.
Президент також висловив стурбованість ситуацією, яка відбувається навколо питання рекапіталізації банків і платежності банківської системи. "12 місяців кризи - а українська банківська система не рекапіталізована. Жодна країна в світі, в Європі так не віднеслася до рекапіталізації банківської системи, до її націоналізації, як Україна", - констатував Президент.
Окремо він відзначив, що НБУ повинен відстояти своє виняткове право давати професійні публічні коментарі щодо тенденціях на валютному ринку, що повинне мінімізувати спекуляції навколо цих питань в інформаційному просторі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас