ЄБРР виділяє Cersanit EUR20 млн для розширення виробництва в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділяє Cersanit EUR20 млн для розширення виробництва в Україні

Кредит&Депозит
608
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає українському виробникові керамічної плитки і сантехники ТОВ "Церсаніт Інвест", українській "дочці" польської Cersanit, кредит у розмірі EUR20 млн для розширення виробництва.
Як говориться в повідомленні Cersanit на Варшавській фондовій біржі, відповідну угоду було підписано у вівторок.
Відповідно до неї, термін погашення кредиту - 5 грудня 2016 року, ставка за ним дорівнює EURIBOR плюс певна маржа.
Cersanit відзначає, що кредит дозволить збільшити українські потужності з випуску керамічної плитки з 7 до 12 млн кв. м і сз1 до 2 млн одиниць сантехніки.
Польська компанія додає, що з урахуванням цього кредиту загальна сума фінансування її української дочки ЄБРР досягне EUR100,78 млн.
Cersanit уточнює, що кредит буде наданий через Cersanit Cyprus Limited, а заставою за ним стануть активи ТОВ "Церсаніт Інвест" і ТОВ "Церсаніт Україна".
ЄБРР підтримав експансію компанії Cersanit в Україну кредитом EUR81 млн. У цілому інвестиції в будівництво двох черг підприємства становлять близько EUR120 млн.
Cersanit S.A. котирується на Варшавській фондовій біржі і є найбільшим польським виробником керамічної плитки, сантехніки, душових кабін і меблів для ванних кімнат. До складу компанії входять три фабрики в Польщі.
Восени 2008 року компанія ввела в експлуатацію першу чергу заводу в Чижовці Житомирської області потужністю 1 млн виробів сантехніки і 7 млн кв. м керамічної плитки на рік.
У зв'язку із кризою Cersanit скорегувала свою інвестиційну політику на 2009 рік і перенесла запуск другої черги на перший квартал 2010 року.
ЄБРР є найбільшим іноземним інвестором в Україні. Дотепер його інвестиції в країну досягли EUR4,3 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас