Іспанський банк BBVA цікавиться американським активами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанський банк BBVA цікавиться американським активами

Фондовий ринок
218
Глава іспанського банку Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA (BBVA) Франсіско Гонсалес цікавиться активами, які розпродає американська Федеральна корпорація зі страхування внесків (FDIC) після банкрутства банків, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела. Про свій інтерес банкір проінформував також Казначейство США і ФРС США, стверджують джерела видання.
В інтерв'ю виданню Гонсалес відмовився прокоментувати деталі зустрічі з представниками FDIC, заявивши, що BBVA зацікавлене в "тактичних поглинаннях" на південній частині США, що продовжить стратегію банку, реалізація якої триває протягом останніх кількох років. 2007 року банк придбав за $9,6 млрд. Compass Bancshares у штаті Алабама. BBVA зацікавлений у придбанні банківських активів, як збанкрутілих банків, так і "здорових", однак які конкретні плани з розширення іспанського банку в США, його представники не повідомляють. 30 червня BBVA активи банку оцінювалися 40,46 млрд євро. За даними ФРС США, BBDA є 32-м за розмірами холдинговим банком у США.
BBVA у своїй практиці уникав високоризикових операцій, у результаті чого вийшов з фінансової кризи з мінімальними втратами. Аналітики очікують, що BBVA незабаром покаже себе як одного з найбільших претендентів на невеликі американські банки. Минулого місяця іспанський банк відзвітувався про 35% зростання прибутку за результатами другого кварталу до рекордного рівня 1,56 млрд євро.
Видання відзначає, що позитивні фінансові показники ґрунтуються на іспанських і мексиканських операціях банку (разом з Португалією вони забезпечили 71% прибутку банку). Але Гонсалес упевнений, що економіку Іспанії відновлення не очікує до середини 2010 р., тоді як Мексика вийде з рецесії разом зі США вже скоро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас