Газпром і Нафтогаз відмовилися працювати за контрактом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром і Нафтогаз відмовилися працювати за контрактом

Енергетика
2541
Україна в третьому кварталі 2009 року купить у "Газпрому" від 9 до 10 мільярдів кубометрів газу. Це менше, ніж передбачено контрактом "Нафтогазу" з російським концерном, проте Києву додатковий газ не потрібен.
Про це пише газета "Ведомости" з посиланням на радника президента України Богдана Соколовського.
Щоб вибрати контрактні об`єми, Україна повинна в третьому кварталі купити у "Газпрому" 12 мільярдів кубометрів газу і докупити ще 12,5 мільярда - в останньому кварталі року.
"Нафтогаз" зв`язаний зобов`язаннями за контрактом з "Газпромом", який може оштрафувати українську компанію за недобір газу, проте не робить цього.
Газета відзначає, що частина об`ємів палива, що імпортується, з третього кварталу може бути перенесена на четвертий квартал. "Нафтогаз" вже звертався в "Газпром" із заявкою на збільшення поставок в останньому кварталі, але точних цифр "Газпром" не розкриває.
У випадку, якщо основні поставки будуть перенесені на останній квартал року, "Нафтогазу" доведеться сплатити 14,5 мільярда кубометрів за ціною, яка на 10 доларів перевищить вартість імпортованого палива в третьому кварталі, - 198 долара за тисячу кубометрів.
Для забезпечення експортних зобов`язань "Газпрому" в підземні сховища газу (ПСГ) Україні необхідно закачати 25-27 мільярдів кубометрів газу. Зараз у ПСГ закачано вже більше 22 мільярди кубометрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас