Долари Зімбабве "вмерли" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долари Зімбабве "вмерли"

Валюта
10452
Страждання зімбабвійського долара, валюти, яка побила всі рекорди інфляції, схоже, закінчилися. Народ більше не визнає "зімдолар", той вийшов з обігу і не котирується у власній країні. Його місце зайняли американські долари і південноафриканські ранди. Освоїти нову валюту допомагають таксисти і водії автобусів, які приймають до оплати "зелені".
Проїзд у громадському транспорті тепер коштує 50 американських центів - еквівалент трьох трильйонів місцевих "фантиків". "Ніхто не ховається, це працює, - говорить Люсі Деніа, секретар зі столиці Зімбабве Хараре, - я сама бачила поліцейського, який так розраховувався в автобусі".
Проте "смерті" місцевого долара не визнає президент країни Роберт Мугабе, який наполягає на його поверненні в обіг, ремствуючи, що людям просто не вистачає валюти для купівлі необхідних речей. Але міністр фінансів Тендай Біті сказав як відрізав: "Ми закрили кришку труни над зімбабвійським доларом і більше не будемо його друкувати".
Зате місцева валюта - експонат у колекції нумізматів, і вони за "зімдолари" платять у декілька разів більше, ніж ті коштують насправді.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас