Долар дорожчає до євро в понеділок завдяки попиту на валюти "тихої гавані" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає до євро в понеділок завдяки попиту на валюти "тихої гавані"

Валюта
1820
Курси долара та ієни підвищуються в понеділок до євро швидкими темпами після того, як дані про динаміку ВВП Японії у квітні-червні 2009 року виявилися гіршими, ніж прогноз, повідомило агентство Bloomberg.
Попит на валюти "тихої гавані" також підтримують побоювання, що фінансова криза в США далека від завершення: регулятори минулого тижня закрили п'ять американських банків.
Фондові ринки світу демонструють падіння в понеділок через стурбованість можливим сповільненням відновлення світової економіки. Індекс MSCI World втратив з відкриття торгів більше 1,5%.
Євро на 14:55 у понеділок коштувало $1,4064 порівняно з $1,4203 на кінець попереднього торгового дня.
Вартість японської валюти щодо єдиної європейської склала до цього часу 133,08 ієни проти 134,84 на закриття ринку в Нью-Йорку в п'ятницю.
Курс ієни до долара виріс до 14:55 у понеділок до 94,63 ієни з 94,94 у п'ятницю.
"Виразно спостерігається проходження валютних ринків за фондовими", - відзначив валютний аналітик 4Cast Ltd. Пол Беднарчик. Коли акції дешевшають, інвестори скуповують ієни і долари, додав експерт.
Згідно з оприлюдненими у понеділок попередніми даними кабінету міністрів Японії, валовий внутрішній продукт другої за розмірами економіки світу виріс за 3 місяці, що завершилися 30 червня, на 3,7% у перерахуванні на річні темпи.
Аналітики прогнозували істотніше зростання показника на 3,9%.
ВВП Японії порівняно з попереднім кварталом збільшився у квітні-червні на 0,9%, очікувалося зростання на 1%.
Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) США в п'ятницю наказала закрити проблемний банк Colonial BancGroup Inc. Також минулого тижня були припинені операції двох фінансово-кредитних установ у штаті Аризона, однієї в Лас-Вегасі і ще однієї в Пітсбургу.
"Ці новини можуть відновити стурбованість фінансовим здоров'ям регіональних банків США, - відзначив валютний дилер Okasan Securities Co. Цутому Сома. "Неприйняття ризику, імовірно, збільшиться", і це призведе до купівлі ієни і долара, вважає він.
Усього з початку року краху зазнали 77 банків США.
Colonial, що базувався в штаті Алабама, довго вважався одним з найбільш стійких регіональних банків. Він займався кредитуванням у сфері нерухомості, його активи оцінювалися $25 млрд. Заснований 1981 року банк був найбільшим кредитором девелоперів у Флориді й Неваді, однак почав зазнавати невдач після обвалення ринку іпотеки.
Філії Colonial і депозити на загальну суму понад $22 млрд будуть передані BB&T Corp., FDIC уже схвалила угоду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас