Тимошенко переконана, що сама впорається з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко переконана, що сама впорається з кризою

Казна та Політика
1117
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко цілковито впевнена, що уряд зможе подолати кризу самостійно, без допомоги інших гілок влади.
Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.
За словами Тимошенко, впевненість у подоланні кризи їй вселяє те, що вже протягом 5 місяців спостерігається поступове оздоровлення економіки.
"Ми можемо вже впевнено говорити про ознаки стабільного оздоровлення економіки. І я думаю, що, маючи зараз загальну картину, загальне бачення того, як рухається наша економіка, я можу впевнено сказати: уряду й мені як прем`єр-міністру вдасться подолати кризу, і в цьому вже немає жодних сумнівів", - сказала вона.
Водночас прем`єр закликала інші органи влади не заважати їй виводити країну з кризи.
"Я не звертаюся вже ні до яких інших гілок влади по допомогу, я звертаюся лише з проханням не заважати і не створювати штучних перешкод, штучні кризові явища, як сьогодні це роблять з гривнею, а просто не заважати мені як прем`єр-міністру вивести країну з кризи. І я це обов`язково зроблю", - підкреслила Тимошенко.
Вона нагадала, що за підсумками семи місяців, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зростання виробництва в сільському господарстві становило 3,8%. "Це єдина галузь, яка демонструє позитивну стабільність і динаміку", - сказала Тимошенко.
Прем`єр також позитивним сигналом вважає те, що зростання виробництва в промисловості в липні порівняно з червнем складає 5%. "Це досить вагомий показник, щоб казати, що економіка почала видужувати", - сказала Тимошенко.
Вона також відзначила, що зростання виробництва у видобувній промисловості в липні до червня склало 6,5%.
Окрім того, прем`єр нагадала про зростання виробництва в легкій промисловості в липні порівняно з червнем на 5,5%, автомобілебудуванні - 16,8%, а також збільшення виробництва електроенергії на 11,8%.
Також Тимошенко відзначила зростання виробництва мінеральних добрив на 13,2% в липні порівняно з червнем; непогані показники, за словами прем`єра, за підсумками липня спостерігалися в галузі виробництва будівельних матеріалів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас