Київ хоче скасувати річні й квартальні проїзні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ хоче скасувати річні й квартальні проїзні

Казна та Політика
1728
Київська міська державна адміністрація хоче скасувати річні та квартальні проїзні за проїзд у метро й наземному громадському транспорті.
Про це сказано в розробленому Головним управлінням цінової політики проекті розпорядження міськадміністрації.
Цей проект передбачає внесення змін до розпорядження міськадміністрації №90 від 28 січня, яке встановлювало тарифи на проїзд і вартість проїзних.
Крім скасування всіх річних і квартальних проїзних, проект припускає скасування сполучених місячних проїзних за проїзд у метро й наземному транспорті.
Ціни на інші місячні проїзні запропоновано залишити незмінними: 80 гривень за проїзний на 1 вид транспорту (автобус, тролейбус, трамвай, фунікулер), 95 гривень за проїзний на метро, 130 гривень за проїзний на 2 види наземного транспорту й 160 гривень за проїзний на 3 види наземного транспорту.
Незмінними також пропонується залишити ціни на ці проїзні для студентів і школярів.
При цьому проект передбачає скасування системи купівлі місячних проїзних на 15 або 10 днів, що залишилися до кінця місяця їхньої дії, за половину або третину ціни відповідно.
Крім того, проект припускає обмеження кількості поїздок у місячному проїзному на метро 70-тьма поїздками.
Начальник управління Василь Яструбинський пояснив, що скасування річних і квартальних проїзних буде означати припинення їх продажу після набрання чинності вказаним проектом розпорядження.
Уже реалізовані проїзні будуть використовуватися пасажирами до кінця терміну їх дії.
Яструбинський заявив, що необхідність зміни діючої системи проїзних спричинена складним фінансовим станом комунальних підприємств "Київський метрополітен" й "Київпастранс".
"Ми маємо банкрутство фактично, на межі банкрутства ці підприємства, якщо б це були приватні перевізники вони б уже давно збанкрутували", - впевнений він.
З його слів, спочатку мерія розробила систему річних і квартальних проїзних з урахуванням вартості разової поїздки в метро в 2 гривні, а зниження Антимонопольним комітетом цього тарифу до 1,7 гривні/поїздка порушило систему.
Разом з тим, Яструбинський підкреслив, що вартість разової поїздки залишається незмінною: 1,7 гривні в метро й 1,5 гривні в наземному транспорті.
Управління приймає зауваження і побажання до проекту до 13 вересня.
Після підписання вказаних змін мером Києва Леонідом Черновецьким, розпорядження набере чинності з моменту його реєстрації в Головному управлінні юстиції Києва та оприлюднення.
Як повідомляло агентство, Київміськадміністрація знизила тарифи на проїзд у громадському транспорті на 0,3-0,5 гривні до 1,5-1,7 гривні за 1 поїздку й збільшила вартість проїзних на 15-150% з 31 січня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас