Міністерство фінансів Австралії очікує другої хвилі кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів Австралії очікує другої хвилі кризи

Казна та Політика
634
Глава австралійського міністерства фінансів у понеділок заявив, що існують підстави для оптимізму щодо економіки, однак попередив і про можливості другої хвилі кризи, що може зірвати відновлення від спаду в країні, повідомляє AFP.
Секретар казначейства Кен Генрі розповів, що в той час як Австралія опинилася у порівняно стійкому становищі й уникла сповзання до рецесії, було б все-таки дуже рано говорити про кризу в минулому часі.
"Все виглядає так, начебто економіка поводиться краще, що економісти й прогнозували наприкінці минулого або на початку цього року, - сказав Генрі. - Ми, проте, не квапимося з висновками. Ми повинні бути обережними і не повідомляти передчасно про закінчення війни".
Міністр сказав, що економіка залишається уразливою для другого етапу спаду, що, хоча буде і не настільки глибоким, як той, котрий занурив світ у стан кризи, однаково може істотно обмежити зростання. "У мене немає підстав вважати, що він буде за своєю силою схожий на перший етап, я вважаю, що цього не трапиться", - відзначив Генрі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас