Німеччина посилила регулювання ризиків у банківській сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина посилила регулювання ризиків у банківській сфері

Казна та Політика
335
Німеччина посилила стандарти ризик-менеджменту в банківському секторі, розширила повноваження наглядових рад фінкомпаній і заборонила ризиковані й орієнтовані на короткочасні результати схеми компенсацій для топ-менеджерів фінансової галузі, пише газета The Wall Street Journal.
Нові правила Федерального управління з контролю за фінансовими послугами ФРН (BaFin) реалізують на практиці уроки поточної фінансової кризи й повинні, на думку регуляторів, запобігти повторенню подібних катаклізмів.
Банки повинні будуть проходити стрес-тести за всіма факторами ризику, які можна визначити і класифікувати, перевірки торкнуться насамперед потенційного дефіциту ліквідності, відзначається в статті.
Низка нових положень спрямована на те, щоб запобігти переведенню ризиків на так звані "тіньові банки" або SPV-компанії, оскільки саме ця практика в багатьох випадках сприяла розвитку і поглибленню фінансової кризи в Німеччині.
Вперше в історії німецької фінансової системи BaFin включило положення про можливості вилучення виплачених топ-менеджерам компенсацій, якщо укладені ними угоди і ухвалені рішення призведуть до негативних для банків наслідків.
Влада ФРН не поспішає з реалізацією нових правил - вони наберуть чинності з початку 2010 року, до того часу німецькі банки матимуть час для підготовки до нової реальності, пише WSJ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас