Польща хоче будувати з Україною єврошляхи на гроші ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща хоче будувати з Україною єврошляхи на гроші ЄС

Валюта
1056
Польща радить Україні звернутися до ЄС за фінансовою допомогою для впровадження швидкого залізничного сполучення до "Євро-2012".
Як сказала глава Бюро європейських фондів адміністрації Кракова Марія Бартошек в інтерв'ю "Німецькій хвилі", спільний українсько-польський проект зі спорудження єврошляхів може претендувати на фінансування ЄС:
"Можливість фінансування спільних польсько-українських проектів у рамках Євро-2012 залежить від бажання адміністрацій окремих міст і політики Єврофондів, але місцева влада має на це досить обмежений вплив. Такі інвестиції більше залежать від політичної волі урядів двох країн", - відзначила вона.
Директор Бюро співробітництва з єврофондами муніципалітету Вроцлава Томаш Соловей підкреслює:
"Проекти з розвитку інфраструктури, транспортних шляхів, комунікацій надзвичайно важливі, адже треба дивитися не тільки на чемпіонат, який відбудеться 2012 року, а набагато далі. Наблизити, інтегрувати регіони, які тільки претендують на вступ у ЄС, як наприклад, Україна, - теж стратегічне питання".
У той же час Соловей нагадує, що автостраду А4, яка буде вести від Кракова до кордонів України, Польща намагається добудувати саме за кошти Євросоюзу.
Польща і Україна мають два важливих транспортних проекти. Перший - прокладання шляхів євростандарту між Перемишлем та Львовом, що дозволило б курсувати експресу із Кракова або Вроцлава у Львів. Українські залізничники на нього вже погодилися.
У другому проекті мова йде про автоматичний перехід із широкої української колії на вузькі єврошляхи на маршруті Варшава-Київ, адже зараз така поїздка триває 16 годин.
Відповіді з української сторони дотепер немає, адже країнам доведеться інвестувати мільйони євро.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас