Фондовий ринок США завершив падінням перший тиждень із п'яти, ф'ючерси знижуються в понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок США завершив падінням перший тиждень із п'яти, ф'ючерси знижуються в понеділок

Фондовий ринок
96
Американські фондові індекси знизилися за підсумками торгів у п'ятницю, ринок завершив падінням перший тиждень із п'яти, повідомляє агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дешевшають у понеділок, до 8:35 зниження їх котирувань становить 0,7-0,8%.
Негативний вплив на ринок акцій США зробили дані про несподіване зменшення споживчої довіри в країні, що підтримали побоювання, що недавнє ралі не виправдано перспективами відновлення економіки США.
Попереднє значення індексу довіри споживачів у США, яке розраховується економістами Мычиганського університету, зненацька скоротилося в серпні до 63,2 пункти в порівнянні з 66 пунктами в липні. Аналітики очікували підвищення показника до 69 пунктів.
Standard & Poor's 500 підскочив на 50% за період з 9 березня по 13 серпня, що призвело до росту відносини вартості паперів компаній, що входять до розрахунку цього індикатора, до їх прибутків, до 18,7 - максимального рівня із грудня 2004 року. Це ралі на американському ринку акцій було найпотужнышим з 1938 року.
За словами головного портфельного стратега Federated Investors Inc. Девыда Тайса, фондовий ринок США "значно переоцінений". На думку експерта, наслідки фінансової кризи продовжать стримувати споживчі витрати в країні.
"Я б хотів повернення до процвітання, але необхідно реально оцінювати ситуацію, звільнення від залишків того, що залишилося від кредитного міхура, забере час", - заявив Тайс.
Підфіндекс S&P 500, дорозрахунку якого входять акції рітейлерів, операторів мереж готелів і ресторанів, опустився за підсумками торгів у п'ятницю на 2,6%, що стало максимальним падінням серед 10 основних галузевих груп цього індикатора.
Акції Best Buy подешевіли на 8,3% - до $36,44. Аналітики Goldman Sachs знизили рекомендації для паперів рітейлера до "нейтрально" з "купувати". На думку експертів, збільшення конкуренції може негативно позначитися на прибутку компанії.
Вартість паперів J.C. Penney знизилася на 9,1% - до $31,29. Власник однієї з найбільших у США мережі універмагів зафіксував чистий збиток у розмірі $1 млн у другому фінансовому кварталі, що завершився 1 серпня 2009 року. Роком раніше компанія дістала чистий прибуток в $117 млн, або 52 цента на акцію.
Виторг J.C. Penney скоротилася на 7,9% - до $3,94 млрд, продажі магазинів, відкритих більше роки тому, упали на 9,5%.
"З'явилася якась обережність при визначенні прогнозу на кінець цього року й наступний рік, - відзначає керуючий Pioneer Investments у Бостоні Джон Кері. - Навесні здавалося, що споживча довіра відновлюється, однак тепер воно знову падає".
Ціна акцій Morgan Stanley знизилася за підсумками торгів на 4,6% - до $29,79, Bank of New York Mellon - на 5,7%, до $28,57.
Котирування паперів банків знизилися на прогнозах аналітика Rochdale Securities Діка Бува щодо того, що прибутки фінансових компаній США не покращаться в другій половині цього року.
На думку експерта, ралі в банківському секторі було обумовлено зміною відносин інвесторів до фінансових компаній, а не перспективами їх прибутків.
Індекс Dow Jones Industrial Average опустився до закриття ринку в п'ятницю на 76,79 пункту (0,82%) - до 9321,4.
Standard & Poor's 500 знизився на 8,64 пункту (0,85%), склавши 1004,09.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 22,83 пункту (1,19%) - до 1985,52.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас