"Нафтогазмережі" мають намір усунути фінансові зловживання при використанні газових мереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогазмережі" мають намір усунути фінансові зловживання при використанні газових мереж

Енергетика
354
Дочірня компанія Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Нафтогазмережі" має намір усунути фінансові зловживання при використанні газорозподільних мереж.
Про це в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня" сказав директор ДП "Нафтогазмережі" Віталій Гнатушенко.
"Ідея одна (створення ДП"Нафтогазмережі") - навести порядок у використанні газових мереж, які належать державі, і усунути фінансові зловживання в цій сфері", - сказав він.
Він повідомив, що незабаром після початку роботи ДП "Нафтогазмережі" керівники облгазів будуть відсторонені від фінансових потоків, з'явиться суворий контроль за фінансуванням реконструкції газопроводів, у результаті чого підвищиться безпека поставок газу населенню.
"Крім того, покращиться дисципліна газоспоживання, оскільки низка облгазів неодноразово відмовиться виконувати доручення щодо припинення поставок газу боржникам", - додав він, пояснивши, що в результаті цього "Нафтогаз" був змушений скорочувати поставки газу регіонам, від чого страждали й сумлінні платники-споживачі.
Гнатушенко зазначив, що поки мережі перебувають на балансі облгазів, можливості НАН досить обмежені - компанію часто не допускають до проведення інвентаризації мереж.
"Облгази неодноразово в судовому порядку оскаржували рішення про інвентаризацію й робили все, щоб вивести державне майно з державної форми власності", - повідомив він.
Керівник компанії підкреслив, що "Нафтогазмережі" створено для ефективного використання, управління й контролю роботи газопроводів, за рахунок чого планується забезпечити 100% надходження коштів від населення.
Як повідомляло агентство, "Нафтогаз" вирішив створити дочірню компанію "Нафтогазмережі" для передачі їй в управління державних газорозподільних мереж, які раніше експлуатувалися газопостачальними компаніями (обл- і міськгазами).
Постановою № 775 від 10 червня, оприлюдненою 30 липня, Кабмін вирішив передати газорозподільні мережі 43 підприємств із газопостачання й газифікації, що перебувають у власності держави, на баланс одного з дочірніх підприємств "Нафтогазу".
При цьому уряд доручив "Нафтогазу" визначити дочірнє підприємство, на баланс якого будуть передані газові мережі.
Цьому підприємству також передано газорозподільні мережі, що перебувають на балансі інших дочірніх компаній "Нафтогазу", - "Газу України", "Укртрансгазу", "Укргазвидобування" й "Чорноморнафтогазу".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас