Північна Корея погрожує нещадними заходами у разі посилення санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Північна Корея погрожує нещадними заходами у разі посилення санкцій

Казна та Політика
983
Північна Корея пообіцяла нещадні заходи у відповідь, якщо США і Південна Корея ще більше посилять санкції відносно Пхеньяну і доведуть конфронтацію "до критичної фази". Відповідну заяву поширило північнокорейське державне агентство KCNA.
У заяві також відзначається, що якщо США і південнокорейський президент Лі Мен Бак почнуть погрожувати Північній Кореї ядерними ракетами, то КНДР сама відповість ними ж.
Напередодні Лі Мен Бак закликав північнокорейські власті відмовитися від ядерної програми, пообіцявши, що в обмін на це Південна Корея забезпечить поширення на КНДР цілої низки міжнародних програм допомоги, які сприятимуть економічному розвитку північної частини Корейського півострова і піднімуть рівень життя громадян Північної Кореї, які страждають від злиднів.
Раніше США і ООН посилили свої санкції відносно Пхеньяну в покарання за випробування ракет, проведені північнокорейськими військами в травні ц.р. У свою чергу Південна Корея припинила постачання гуманітарної допомоги в КНДР.
Відзначимо, що заява Пхеньяну була зроблена напередодні щорічних спільних військових навчань США і Південною Кореєю в районі Корейського півострова, які традиційно викликають неспокій північнокорейського керівництва.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас