Може, побудуємо в Києві космодром? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Може, побудуємо в Києві космодром?

Казна та Політика
2325
Плани київської мерії, що як завжди вражають захмарністю, коректує Станіслав Шум.
Ви зауважували, як в'яло київська влада вирішує транспортні проблеми міста? Швидкісний трамвай на обіцяний термін добудувати не встигають. Будівництво метро на Теремки заморожено. Запуск електрички від Троєщини до центру також відкладений на невизначений термін. Я пам'ятаю тільки одне досягнення київської мерії - запуск у Києві річкового трамваю.
Так і хочеться визначити рівень компетенції київської влади в вирішенні транспортних проблем, виходячи з наведених вище фактів.
Однак усім, хто вважає мерію некомпетентною в питаннях транспорту, я рекомендую ознайомитися з новим революційним проектом, який нещодавно представили люди із КМДА.
Ці хлопці пропонують побудувати в центрі Києва канатну дорогу.
Поставити вежу висотою метрів 200 і ганяти гондоли з Володимирської гірки на Труханів острів - така одна з ідей. Є ще одна - прокласти один із прольотів канатної дороги десь під землею, між Маріїнським парком й Європейською площею. Тобто запускати під землю вагони на рейках ми поки не можемо, зате можемо вирити тунель, натягнути трос і ганяти ним вагончики з переляканими туристами - це нинішнім менеджерам міста під силу. Ще варіант - побудувати 300-метрову вежу на Трухановому острові, з ресторанами й готелем на верхівці.
Мене вражає зухвалість думки цих людей. Звідки такі приголомшуючі проекти, якщо в місті проблеми навіть із трамваями?
Символом вирішення транспортних проблем уже більше десятиліття залишається Московська площа, яку вже втретє за цей час модифікують, щораз закопуючи купу грошей замість одного розумного рішення, покликаного служити мінімум років 30. Київ не може нормально підготуватися до Євро, і тільки на минулому тижні УЄФА дав зрозуміти, що в Києва відбирають право проведення фінального матчу. Все це - справа рук чиновників.
І ці люди збираються будувати вежу й пускати канатну дорогу. Хвилиночку, а чому не космодром?
Може, я чогось не розумію, але хіба нинішня влада зарекомендувала себе командою, здатною перетворити Київ у мегаполіс майбутнього? Або я просто не в курсі, що пару років тому київська земля, яка йшла в Київраді за безцінь, була призначена під будівництво космодрому?
Проект, на мій погляд, вочевидь липовий. Під нього можна замовити різних підготовчих робіт на мільйони гривень, а потім спокійно поховати. І це далеко не перший проект київської влади, що викликає в мене підозри.
Особисто я більше повірив би в будівництво космодрому, звідки космічні кораблі будуть відправляти чиновників мерії борознити простори Всесвіту. Із квитком в один кінець.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас