За підсумками тижня індекси на Токійській біржі перевищили 1,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За підсумками тижня індекси на Токійській біржі перевищили 1,7%

Фондовий ринок
152
Під впливом того, що інвестори оптимістично оцінюють економічні перспективи, два головних індекси на Токійській фондовій біржі цього тижня зростали протягом чотирьох торговельних днів, зниження було зафіксовано лише в середу.
У п'ятницю при закритті торговельної сесії цього тижня індекс Topix піднявся на 19,81 пункту (1,76%) порівняно з попередньою п'ятницею і зупинився на оцінці 973,57 пункту, індекс Nikkei, що відображає котирування цінних паперів 225 провідних компаній Японії, виріс на 185,24 пункту, або 1,78%, склавши 10597,33 пункту.
Через те, що зростання трьох головних індексів на Нью-Йоркській фондовій біржі перевищило 1%, а також під впливом опублікування Японією сприятливих економічних показників, у перші два торговельних дні цього тижня було відзначено зростання головних індексів на Токійській фондовій біржі. У понеділок (10 серпня) індекси Topix і Nikkei піднялися відповідно на 1,30% і 1,08%. У вівторок (11 серпня) через те, що після початку торговельної сесії приватні інвестори почали активно скуповувати акції, два головних індекси на Токійській фондовій біржі також виросли, індекси Topix і Nikkei збільшилися відповідно на 0,44% і 0,58%.
У середу (12 серпня) під впливом значного зниження котирувань акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі та значного зростання в попередній торговельний день обмінного курсу ієни стосовно американського долара, тенденція зростання на Токійській фондовій біржі, що намітилася в попередні два торговельних дні, не була продовжена. Першими знизилися акції фондового сектора і компаній експортного сектора, під впливом чого індекси Topix і Nikkei того дня упали відповідно на 1,40% і 1,42%.
У два останніх торговельних дні під впливом зростання котирувань акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі головні індекси на Токійській фондовій біржі дещо піднялися. У четвер (13 серпня) федеральний комітет ФРС з відкритого ринку опублікував заяву, у якій відзначається, що економічна діяльність США стабілізується, на ринку зміцнилася надія на відновлення попиту за кордоном, індекс Topix того ж дня виріс на 0,89%, індекс Nikkei - на 0,79%.
У п'ятницю (14 серпня) у зв'язку зі зростанням у попередній торговельний день на Нью-Йоркській фондовій біржі й на провідних європейських фондових біржах основних котирувань акцій, а також у результаті зміцнення впевненості на ринку іноземні інвестори активно придбали акції компаній кольорової металургії, компаній комерційного і суспільного сектору, що сприяло зростанню головних індексів. При закритті торгів індекс Topix піднявся на 0,53%, тоді як індекс Nikkei збільшився на 0,76% і склав 10597,33 пункту, що стало максимальним показником з 3 жовтня минулого року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас