Київські "хрущовки" займають чиєсь місце — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські "хрущовки" займають чиєсь місце

Нерухомість
5420
За рахунок знесення "хрущовок" у Києві може з'явитися до 30 млн вільних кв.м. для будівництва житла. Про це на прес-конференції повідомив доктор архітектури, директор Інституту урбаністики Генріх Фільваров, передає кореспондент Главреда.
За словами Фільварова, "хрущовки" у Києві займають досить велику територію. У той же час вони практично вичерпали свій термін експлуатації. Як відомо, щоб вирішити проблему цього застарілого житлофонду архітектори пропонують два варіанти. Перший полягає в реконструкції будинків, щоб підвищити якість проживання в них до того рівня, який би задовольнив самих мешканців, а також відповідав потребам сучасного міста. Інша досить спірна пропозиція полягає в знесенні мікрорайонів із застарілим житлофондом, щоб на їхньому місці побудувати нові будинки.
"Якщо підемо по шляху тотальної реконструкції мікрорайонів застарілого фонду, то в нас відкриється можливість розміщення в межах Києва близько 25-30 млн кв.м.", - сказав Фільваров.
На думку архітектора, забезпечення приросту житлової території в межах столиці повинно стати одним з головних завдань розробників нового генплану Києва.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас