Ринок акцій України у середу закрився різноспрямовано на фоні змішаної динаміки світових майданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України у середу закрився різноспрямовано на фоні змішаної динаміки світових майданчиків

Фондовий ринок
97
Українські фондові майданчики в середу продемонстрували змішану динаміку: індекс "Української біржі" стримався в "плюсі" - на 0,09%, до 1122,22 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" знизився на 0,69% - до 443,12 пункту.
"Корекція на фондовому ринку Україні має місце на тлі змішаної динаміки на основних світових торговельних майданчиках: Азія знизилася, Росія демонструє негативну динаміку, Європа і США ростуть. Крім того, деякий тиск на фондовий ринок чинить девальвація гривні", - відзначив керівник аналітичного департаменту інвестгрупи "ТАСК" Андрій Шевчишин.
Крім того, експерт підкреслив, що значну підтримку українським фондовим індексам надала інформація про гарний фінрезультат "Мотор-Січі" за перше півріччя, у результаті чого акції заводу продемонстрували значне зростання у ціні на тлі падіння більшості індексних паперів.
Ще одним внутрішнім позитивом стала інформація про зниження Нацбанком України ставок за кредитами "овернайт" під забезпечення державними облігаціями з 16% до 15,5% річних, за бланковими - з 18% до 17% річних, відзначив Шевчшин.
В інвесткомпанії "Сократ" відзначили, що поки що трейдери хеджуються і продають папери, а подальша динаміка на українському ринку як і раніше буде залежати від світових тенденцій.
"У середу Європа вийшла в "плюс", США також торгуються в "зеленій зоні" напередодні завершення засідання ФРС. Коментарі представників Федерального комітету (FOMC) або нададуть підтримку ринку, або спровокують хвилю думок про те, що ще рано радіти" - сказала аналітик інвесткомпанії "Сократ" Валерія Коцур.
Як повідомив трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінських, сьогодні на українському ринку єврооблігацій у суверенному секторі знизилися котирування по Україні'12 і Україні'13: кожен з паперів просів в середньому на 0,5%.
У корпоративному сегменті невеликі покупки спостерігалися в банку Південному (PIVDE'10).
Крім того, за словами Ублінських, інтересом в інвесторів користувалися муніципальні випуски міста Київ, зокрема Київ'12 і Київ'15.
Експерт також відзначив, що після заяви в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського про те, що НАК "Нафтогаз України" за участі уряду планує почати переговори із власниками єврооблігацій компанії на $500 млн про реструктуризацію боргу по них на наступному тижні бонди "Нафтогазу" (NAFTO'09) продовжили своє вчорашнє падіння та скоректувались униз ще на 2%.
Як повідомив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, на "Українській біржі" у середу найбільше зростання продемонстрували акції "Мотор-Січі", які виросли майже на 5% після новини про піврічний прибуток. Акції "Укрнафти" скоректувались на 4% після вчорашнього зростання, тому що наближаються збори акціонерів 14 серпня; по інших паперах істотних коливань не відбулося, сказав він.
На "Українській біржі" лідерами за обсягами торгів стали акції "Укрнафти" (укладено 202 угоди на 5,0 млн грн), Єнакіївського металургійного заводу (75 угод на 2,0 млн грн), Укрсоцбанку (55 угод на 1,9 млн грн).
На "Українській біржі" у середу укладено 578 угод на 16,2 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС лідерами за обсягами торгів стали акції "Азовсталі" (укладено вісім угод на 653,3 тис. грн), Єнакіївського металургійного заводу (шість угод на 406,9 тис. грн), "Укрнафти" (п'ять угод на 295,5 тис. грн). У лідери зростання вийшли акції Північного ГЗК - на 9,3%, "Стиролу" - на 7,83%, "Мотор-Січі" - на 3,87%. Подешевшали акції шахти "Комсомолець Донбасу" - на 10%, "Укрнафти" - на 4,44%, Авдієвського коксохіму - на 2,74%,
На "ринку котирувань" ПФТС у середу укладено 39 угод на 2 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС лідерами за обсягами торгів стали акції "Західенерго" (шість угод на 1,7 млн грн), шахти "Комсомолець Донбасу" (шість угод на 1,4 млн грн), "Укрнафти" (десять угод на 1,3 млн грн). Найбільше зростання показали акції шахти "Комсомолець Донбасу" - 12,5%, "Донбасенерго" - 5,26%, банку "Форум" - 3,74%. Обвалилися акції Авдієвського коксохіму - на 7,79%, знизилися акції "Азовсталі" - на 2,16%, Укрсоцбанку - на 1,85%.
На "ринку заявок" ПФТС у цей день укладено 81 угоди на 10 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас