Банк Англії заявив, що банківська система країни залишається вразливою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії заявив, що банківська система країни залишається вразливою

Казна та Політика
255
Банк Англії заявив сьогодні, що економіці країни буде потрібен час для виходу з фінансової кризи, особливо відзначивши, що банківська система країни залишається ще досить "тендітною", передає агентство Associated Press.
Банк у своїй щоквартальній доповіді щодо інфляції вказав, що рецесія виявилася більш глибокою, ніж передбачалося раніше, але відмітив при цьому ознаки того, що його безпрецедентна програма грошового стимулювання дає ефект. Банк скоротив процентну ставку до рекордно низького рівня 0,5%, і додав близько 50 млрд. фунтів ($82 млрд.) у свою програму зі збільшення грошової маси в прагненні надати потрібний економіці темп.
У документі відзначається ослаблення напруженості на фінансових ринках і невелике поліпшення ситуації з банківським фінансуванням. Ділова впевненість і впевненість домогосподарств трохи виросла, піднявшись із найнижчих рівнів, що фіксувалися під час фінансової кризи минулої осені. В II кварталі британська економіка скоротилася на 0,8% у порівнянні з I кварталом поточного року. Темпи зниження ВВП проти показника II кварталу 2008 р. склали 5,6% - найгірший результат з 1955 р.
Банк Англії передбачив, що інфляція в країні залишиться нижче цільового рівня 2% протягом двох найближчих років. Згідно з останнім звітом Національного бюро статистики країни від 15 липня, індекс споживчих цін у червні виріс на 0,3% у місячному вирахуванні і на 1,8% проти показника червня попереднього року.
Банк особливо відзначив, що складні умови на кредитних ринках будуть продовжувати зберігатися, а недавнє зниження цін активів і високий рівень державного та корпоративного боргу буде негативно позначатися на видатках. "Стимулювання повинне привести до повільного відновлення економічної активності, строки та інтенсивність якого, проте, залишаються вкрай невизначеними", - відзначається в документі.
У доповіді також говориться, що великі британські банки повинні будуть знайти нові джерела фінансування в найближчі роки, щоб замінити істотну підтримку з боку державного сектору. "Позиції банківського сектору усе ще тендітні, незважаючи на деяке поліпшення останніх тижнів", - підсумовується в доповіді.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас