У США почалось відновлення економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почалось відновлення економіки

Казна та Політика
1130
Відновлення економіки США після її найгіршого спаду після 30-х років минулого століття вже почалося, тому що стимулюючий пакет президента країни Барака Обами почав діяти.
Згідно з опитуванням економістів, проведеним агентством Bloomberg, ВВП США буде рости на 2% або більше протягом наступних чотирьох кварталів. Це перший подібний прогноз за останні 4 роки. При цьому, аналітики переглянули свій колишній прогноз відносно зростання економіки в III кварталі убік підвищення на 1,2%.
Нові прогнози, після більш підбадьорливих, ніж очікувалося раніше, звітів про ситуацію у виробництві, на ринку праці і в сфері житлового будівництва, говорять про зростаючу довіру інвесторів, що допомогло індексу Standard & Poor's 500 досягти найвищої позначки за поточний рік.
Політологи стверджують, що це підтримає рейтинг діючого президента США Барака Обами, який зіткнувся з падінням своєї популярності через занепокоєність американців із приводу зростання безробіття та бюджетного дефіциту.
Трохи краще виглядають перспективи відносно споживчих видатків, на частку яких припадає близько 70% економіки США. Експерти пророкують збільшення цього показника в середньому на 1,5% у період з липня по грудень поточного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас