Кабмін будує повітряні замки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін будує повітряні замки

Казна та Політика
1445
Кабінет міністрів учора скоротив фінансування будівництва музейного комплексу "Мистецький арсенал" на 15 млн грн. Ці кошти будуть направлені на потреби клінічної лікарні "Феофанія". Втім, як стало відомо Комерсант-Україна, лікарня гроші одержить не швидко, оскільки будівництво "Мистецького арсеналу" не фінансується з початку року, і ці 15 млн грн повинні бути ще зароблені за рахунок цільового розміщення цінних паперів.
Кабінет міністрів учора оприлюднив постанову, що регламентує використання в 2009 році коштів стабілізаційного фонду. Згідно із цим документом, 15,2 млн грн, які призначалися для створення музейного комплексу "Мистецький арсенал", планується перенаправляти на погашення кредиторської заборгованості, завершення капітального ремонту та закупівлю обладнання для клінічної лікарні "Феофанія".
Музейний комплекс "Мистецький арсенал" створюється з ініціативи президента Віктора Ющенка в історичному центрі Києва - на Печерську - з 2005 року. Роботи зі створення комплексу повинні пройти в три етапи і завершитися в 2014 році. Загальна кошторисна вартість проекту становить 1,3 млрд грн, в 2009 році планувалося витратити 200 млн грн. Комплекс повинен стати візитівкою України, центром збереження та збільшення національного культурного багатства.
"Мистецький арсенал" і лікарня "Феофанія" перебувають у віданні державного управління справами (ДУС) Тим часом, як повідомив учора заступник керівника ДУС, координатор діяльності комплексу "Мистецький арсенал" Іван Плачков, через невиконання держбюджету з початку року кошти на створення "Мистецького арсеналу" не виділялися. "Тому там не можуть бути завершені ремонтні і реставраційні роботи. Однак "Мистецький арсенал" є об'єктом соціальної інфраструктури і державним проектом, тому його необхідно фінансувати", - заявив Плачков.
За словами міністра Кабінету міністрів Петра Крупка, кошти були перерозподілені "виходячи з важливості об'єктів". "Прекрасно, що "Мистецький арсенал" почали створювати, але без цього об'єкта Україна може прожити ще якийсь час", - сказав Крупко, припустивши, що Віктору Ющенкові "може не сподобатися рішення Кабміну".
Керівник головної служби інформаційної політики секретаріату президента Лариса Мудрак учора повідомила Ъ, що офіційна позиція глави держави щодо цього питання невідома, оскільки він перебуває у відпустці.
Втім, 15,2 млн грн лікарня "Феофанія" одержить, очевидно, не швидко. Згідно з урядовою постановою, ці гроші повинні бути ще зароблені "за рахунок надходжень від цільового розміщення державних цінних паперів". "Мова йде всього лише про перерозподіл рядків у бюджеті", - відзначив Іван Плачков.
З думкою Плачкова згодний заступник головного лікаря клінічної лікарні "Феофанія" Анатолій Ящук. "У лікарні є потреба в цих коштах. Але оскільки гроші повинні бути отримані за рахунок розміщення цінних паперів - невідомо, коли вони надійдуть. Поки ця постанова - усього лише папір", - сказав Ящук.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас