Українські фондові площадки у вівторок закрилися ростом, гравці ігнорують новини про погіршення відносин Украина-РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові площадки у вівторок закрилися ростом, гравці ігнорують новини про погіршення відносин Украина-РФ

Фондовий ринок
142
Українські фондові площадки у вівторок продемонстрували позитивну торговельну динаміку: індекс "Української біржі" виріс на 0,53% - до 1120,63 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 1,11%, до 446,19 пункту.
Як відзначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець, зростання українських фондових площадок контрастує з негативною динамікою, що демонструють індекси акцій на основних світових торговельних площадках, за винятком азіатських.
За його словами, у другій половині дня на український ринок натиснуло зниження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку.
У той же час, відзначив Ємець, ключову новину про відмову керівництва РФ призначити посла в Україні до президентських виборів ринок проігнорував.
Основним драйвером росту фондових індикаторів як і раніше виступає "Укрнафта". "Покупки паперу здійснюються напередодні зборів акціонерів, призначеного на 14 серпня, на якому буде розглядатися питання виплати дивідендів. В цілому, у випадку ухвалення рішення про виплату дивідендів, а також встановлення порядку виплати вартість паперів відкоригується в район 115-128 грн за акцію залежно від суми виплат", - прогнозує експерт.
Аналітики інвесткомпанії "Драгон Капітал" прогнозують, що відкриття американських площадок падінням, а також зниження ф'ючерсів на нафту не залишає місця для оптимізму на день сьогодгіщній.
"Схоже, що український ринок слідом за світовими площадками ввійшов у бічний тренд, що припускає зниження активності інвесторів і мінімальна зміна котирувань. Однак позитивна виробнича динаміка й поліпшення фінансових результатів вітчизняних металургійних компаній дають привід для оптимізму", - повідомив інвестиційний консультант "Драгон Капітал" Сергій Пилипенко.
За даним інвестгрупи "ТАСК", у цей день на "Українській біржі" лідерами торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 200 угод на 6,5 млн грн, Єнакіївського металургійного заводу - 58 угод на 1,8 млн грн, "Азовсталі" - 76 угод на 1,6 млн грн. Істотну підтримку індексу зробили акції "Укрнафти", які подорожчали на 4,01%. Крім того, зростання продемонстрували акції "Стиролу" - на 1,41%, Стаханівського вагонобудівного заводу - на 1,2% й Укрсоцбанку - на 0,73%.
На "Українській біржі" у вівторок укладено 598 угод на 16,3 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у лідери з обсягів торгів вийшли акції "Укрнафти" - укладено 13 угод на 1,0 млн грн, "Вінницягазу" - одна угода на 492,2 тис. грн, "Чернівцігазу" - одна угода на 466,1 тис. грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у вівторок укладено 37 угод на торбу 3,9 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС лідерами з обсягів торгів були акції "Західенерго" - укладено сім угод на 1,4 млн грн., "Укрнафти" - 10 угод на 663,4 тис. грн та "Центренерго" - вісім угод на 631,0 тис. грн.
На "ринку заявок" ПФТС усього в цей день укладено 48 угод на 4,8 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас