Проблема токсичних активів, можливо, потребуватиме додаткових коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблема токсичних активів, можливо, потребуватиме додаткових коштів

Казна та Політика
198
Міністерство фінансів США має намір розглянути питання про розширення програми, спрямованої на очищення банківських балансів від проблемних активів, повідомляє Reuters.
Такий захід стане необхідним, якщо нинішні зусилля адміністрації Білого дому не приведуть до перезавантаження ринку, а економічні умови продовжать погіршуватися, відзначили члени Контрольної комісії конгресу США (Congressional Oversight Panel).
У доповіді комісії відзначається, що "токсичні" кредити і цінні папери як і раніше становлять загрозу для фінансової системи країни, особливо це стосується невеликих банків, які стикаються із втратами на кредитному ринку комерційної нерухомості. У зв'язку із цим, конгресмени можуть зажадати від мінфіну проведення для них стрес-тестів і нарощування капіталу, як це вже було зроблено з великими фінансовими установами.
19 останніх також можуть зіткнутися з повторним проходженням стрес-тестів за умови, що економіка США продовжить падіння. Незважаючи на деякі поліпшення умов на фінансовому ринку, комісія звертає увагу на "невизначеність, що зберігається, відносно того, чи є проблемні активи на банківських балансах загрозою можливій нестабільності".
Зокрема, дрібні американські банки стикаються з мільярдними втратами через невиплати за кредитами на комерційну нерухомість. Крім того, у них набагато менше можливостей для залучення додаткового капіталу і покриття збитків, ніж в їхніх великих конкурентів.
Аналіз ситуації, проведений комісією, показав, що 20% дрібних банків не відповідають новим вимогам ФРС. Близько 719 банків з активами від $600 млн. до $100 млрд. будуть змушені залучити близько $21 млрд. у вигляді нового капіталу для компенсації втрат за кредитами, говориться у звіті комісії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас