ОПЕК зберіг свій прогноз щодо зниження споживання "чорного золота" цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК зберіг свій прогноз щодо зниження споживання "чорного золота" цього року

Енергетика
186
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) оприлюднила сьогодні свій щомісячний огляд по ринку "чорного золота". Експерти вирішили не змінювати свого прогнозу щодо світового споживання в поточному і наступному році.
ОПЕК як і раніше вважає, що в 2009 році споживання скоротиться на 1,65 млн. барелів на добу - до 83,91 млн. барелів на добу, а в 2010 році динаміка стане позитивною, очікується зростання на 500 тис. барелів на добу, багато в чому завдяки зростанню споживання в Китаї, Індії, близькосхідних і латиноамериканських країнах. Тим часом, попит на нафту, що добувається учасниками картелю, у наступному році скоротиться - на 480 тис. барелів на добу. Раніше передбачалося менш значне зниження - на 380 тис. барелів на добу.
Аналітики організації пояснюють свою оцінку розрахунками на збільшення обсягів поставок із країн поза ОПЕК і не надто активне відновлення світової економіки. У цілому поставки з інших країн повинні вирости на 430 тис. барелів на добу (колишній прогноз передбачав зростання на 330 тис. барелів на добу) до 2009 року. Поставки "чорного золота" з Росії повинні збільшитися на 40 тис. барелів на добу в порівнянні з попереднім прогнозом - до 9,8 млн. барелів на добу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас