Британія оголосила податкову амністію для клієнтів банків Ліхтенштейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія оголосила податкову амністію для клієнтів банків Ліхтенштейну

Казна та Політика
344
Ліхтенштейн і Британія домовилися про скасування банківської таємниці. Тепер податкові органи двох держав зможуть обмінюватися інформацією про банківські рахунки. Зараз у банках Ліхтенштейну відкриті рахунки порядку 5 тис. британських вкладників на загальну суму 3 млрд. фунтів стерлінгів.
Як відзначає газета Financial Times, податкова служба Великобританії запропонувала вкладникам добровільно надати інформацію зі своїх депозитів у банках Ліхтенштейну. У відповідь британська влада обіцяє застосувати до них менш жорсткі штрафні санкції. Тим вкладникам, які не погодяться співробітничати з податковими органами, доступ до банківських рахунків буде закритий. Банки і трастові компанії із числа власників рахунків в альпійській податковій гавані будуть піддані незалежному аудиту.
Офіційно влада Британії не надає громадянам, що добровільно розповіли про зловживання, ніякого імунітету, однак мається на увазі, що відносно них не буде вестися карне переслідування, відзначає газета.
Власники рахунків у банках Ліхтенштейну повинні будуть залагодити податкові претензії за 10 років і виплатити штрафи в розмірі 10% податкових відрахувань. Британські громадяни, які є вкладниками банків в інших офшорних зонах, не зможуть розраховувати на настільки сприятливі умови податкової амністії. У вересні таким інвесторам влада Британії надасть "нові можливості декларувати свої доходи", які передбачають повернення несплачених податків за 20 років і сплату штрафів і відсотків у розмірі 10-20% від суми податкових претензій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас